Unul dintre cele mai fericite momente în viața unui cuplu îl constituie nașterea unui copil.

Organizarea primului eveniment special din viața acestuia poate fi, însă, stresantă și obositoare pentru părinți. Noi îți dăm o mână de ajutor și îți oferim câteva informații utile pentru ca petrecerea de botez a bebelușului tău să se transforme într-un moment de neuitat!

Botezul: cum alegem data potrivită?

Conform sfaturilor Bisericii Ortodoxe, este bine ca botezul copilului să se organizeze cât mai curând după naștere. În cadrul slujbei de creștinare, nou-născutul primește întâia dintre Tainele Sfintei Biserici, începându-și, astfel, viața creștină fără păcate. Cu cât mai repede se săvârșește această slujbă, cu atât mai repede micuțul intră în relație cu Sfântul Duh.

Reprezentanții bisericii recomandă ca, tradițional, botezul să se facă imediat după ce trec cele 40 de zile de la naștere, când se poate face și rugăciunea pentru intrarea mamei în biserică. De asemenea, o altă recomandare este ca botezul să se programeze înainte ca bebelușul să împlinească patru luni.

Și pentru preot, dar și pentru părinți și nași, este mai ușor ca importantul ceremonial divin sa aibă loc înainte de această vârstă: bebelușul fiind mai mic, este mult mai liniștit și este mai puțin deranjat de agitația din preajma sa, de zgomotele și de persoanele străine cu care vine în contact.

De asemenea, botezul poate fi programat în orice sezon. Nu trebuie să îți fie teamă de sezonul rece, deoarece bebelușul nu va sta dezbrăcat decât câteva clipe, bisericile sunt – în majoritate – încălzite, iar apa din cristelniță are o temperatură adecvată celui mic.

Cât despre data la care poate avea loc ceremonia, poți sta fără grijă: aceasta poate fi făcută în orice perioadă din an – însă în cazurile în care în acea zi este o Sărbătoare sau pur și simplu o zi de post, se poate ţine doar ceremonia religioasă, petrecerea de după fiind nerecomandată conform legilor bisericești. Ziua perfectă pentru un botez ar fi duminica, recomandă prelații, imediat după Sfânta Liturghie. Dacă însă ești sigur că petrecerea se va prelungi înspre seară și nu vrei ca invitații să fie obosiți a doua zi când merg la serviciu, poți hotărî ca ceremonia să aibă loc sâmbăta sau chiar vinerea – dacă invitații nu sunt foarte religioși sau dacă alegi un meniu cu preparate de post.

Cel mai bine este să te sfătuiești cu nașii și cu părinții sau cu cei ceilalți membri importanți ai familiei pentru a decide dacă veți planifica ceremonia și petrecerea de botez într-o zi de post, vinerea, sâmbăta sau duminica. Este bine să te hotărăști pentru mai multe variante, pe care le vei discuta apoi cu preotul care va săvârși slujba de creștinare și, mai apoi, cu echipa de specialiști de la salonul unde vei organiza petrecerea.

Planificarea pentru petrecerea de botez

Pentru ca evenimentele din ziua botezului să decurgă perfect, este bine să planifici totul cu aproximativ două luni înainte. Începe prin a pune pe hârtie programul: data, ora de începere a ceremoniei de botez, biserica la care va avea loc, ora de începere a petrecerii, locația în care aceasta va avea loc și numărul de invitați.

Mai apoi, va trebui să te decizi asupra meniului, a serviciilor incluse de către organizatorul petrecerii (spre exemplu decorarea sălii, sonorizarea sau altfel de facilități oferite de către acesta). În funcție de dorințele tale, va trebui sa iei contact și cu alți furnizori de servicii – spre exemplu fotograf sau operator video, formație, decoratori, ursitoare, dansatori pentru un moment artistic etc. Nu în ultimul rând, nu trebuie să pierzi din vedere invitațiile – pe care le vei trimite cu circa o lună înaintea evenimentului. În funcție de numărul de confirmări, va trebui să pregătești și mărturiile de botez.

La final, nu îți mai rămâne decât să stabilești ținutele pentru bebeluș, pentru tine și pentru tată cât și pentru nași. Nu uita să faci și rezervările pentru salonul de coafură și machiaj! În cazul în care problemele te depășesc, nu uita că poți apela oricând la profesioniștii noștri care te pot ajuta cu programarea eficientă a evenimentului.

Petrecerea de botez la ofertă!

Ca să venim în sprijinul tău, îți oferim două variante de meniu pentru botez all-inclusive, valabile pentru zilele de vineri și duminică în toate locațiile noastre.

Prima dintre ele costă doar 45 de euro/invitat, cu toate taxele incluse. În acest preț, pe lângă meniurile cu preparate gourmet, American Ballroom îți pune la dispoziție aranjamentele de sală (respectiv fețele de masa și șervetele – toate din brocart), aranjamente florale și suporturi pentru acestea, la alegere – pentru fiecare masa de invitați, precum și pentru masa părinților și nașilor (masa de prezidiu), numere de masă și meniuri pe fiecare masă, o căsuță de dar și opis personalizat. Oaspeții tăi vor fi întâmpinați cu șampanie, iar pe mese vor găsi platouri cu fructe.

O altă variantă de meniu, la 49 de euro/invitat și include în plus, din partea casei, Candy Bar, Lemonade Bar, lumini arhitecturale și planner pentru petrecere. Ambele pachete, valabile pentru minim 90 de persoane, includ o gamă variată de băuturi răcoritoare, cafea și specialități de cafea, iar băuturile alcoolice sunt cadou din partea casei, în sistem open bar.

Mai multe informații despre cele două pachete pentru botez poți găsi pe site-ul nostru, iar specialiștii noștri sunt gata să îți ofere și alte amănunte prețioase sau te pot ajuta cu o programare!

 

Recommended Posts