Ai spus deja „marele DA” și v-ați hotărât să faceți, conform obiceiurilor, cununia religioasă. Simplu, vei spune, dar în realitate este destul de complicat! Vei afla, parcurgând articolul de astăzi, că o ceremonie ortodoxă (ne vom referi strict la această religie!) nu se poate oficia chiar oricând ne dorim noi!

Când se poate programa petrecerea de nuntă

Înainte de orice, va trebui să consulți un calendar ortodox pentru a vedea când anume sunt stabilite principalele sărbători creștine în funcție de care îți vei putea alege data mult-dorită. Aceasta pentru că sunt o serie de zile în care, conform obiceiurilor religioase, NU vei putea să te căsătorești în biserică.

În primul rând, e bine să știi că slujba de cununie nu se poate săvârși noaptea sau seara, ci doar ziua. Apoi, conform recomandărilor Bisericii Ortodoxe, ar fi bine ca ceremonia să aibă loc duminica. Cu toate acestea, fiind doar o simplă recomandare, nunta se poate planifica și în zilele de luni, marți, joi și sâmbăta – însă, cu siguranță, pentru a-i putea avea aproape pe toți cei dragi, majoritatea optează pentru zilele de sâmbătă și duminică.

După ce ai hotărât ziua în care veți celebra evenimentul, urmează să alegi data – iar aici avem pentru tine o listă de „NU”-uri. Prin urmare, va trebui să eviți datele în care avem cele patru posturi de peste an, Săptămâna Luminată și perioada dintre Crăciun și Bobotează, Săptămâna Brânzei începând cu Duminica Lăsatului sec de carne (inclusiv), Praznicele Împărătești și ajunul acestora, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august) și, nu în ultimul rând, ziua Hramului Bisericii unde se va oficia căsătoria. Vestea bună este că acestea sunt singurele restricții: superstiția conform căreia luna mai nu este benefică pentru oficierea de nunți, cununii sau căsătorii (înțelegând prin aceasta și slujba religioasă), nu este confirmată de către reprezentanții bisericii.

În funcție de unele circumstanțe deosebite, cum ar fi cazul în care unul dintre soți va pleca într-o misiune de război sau într-o călătorie foarte lungă, se mai pot acorda unele excepții (dispensă de la episcop), însă acestea trebuie discutate în prealabil cu parohul bisericii respective.

Petrecerea de nuntă: date de evitat în 2020

Iată, pentru 2020, câteva date care vor trebui evitate la planificarea cununiei religioase:

– săptămâna lăsatului sec de carne (23 februarie – 29 februarie )

– postul Sfintelor Paști ( 1 martie – 19 aprilie )

– săptămâna Luminată ( 20 aprilie – 26 aprilie )

– postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel ( 15 iunie – 28 iunie )

– postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 15 august )

– postul Nașterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )

– perioada de la Crăciun până la Bobotează ( 25 decembrie – 6 ianuarie )

– zilele praznicelor împărătești și în ajunul acestora (întâmpinarea Domnului și ajunul său: 1 – 2 februarie; înălțarea Domnului și ajunul său: 27 – 28 mai; pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile și ajunul: 6 – 8 iunie

– toate zilele de post de peste an, inclusiv Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul (29 august) și Înălțarea Sfintei Cruci (13 -14 septembrie).

Însă nu doar sărbătorile religioase se pot constitui în impedimente pentru planificarea căsătoriei, ci și o serie de sărbători internaționale sau evenimente importante. Aceasta pentru că unii dintre invitați vor dori să le petreacă alături de familiile lor sau de gașca de prieteni. De aceea, e bine să eviți zilele de 14 februarie, 8 martie sau 1 iunie, Halloween-ul sau perioadele în care sunt organizate evenimente sportive cum ar fi campionatele europene/mondiale de fotbal sau olimpiadele.

Petrecerea de nuntă: oferta noastră pentru anul 2020

Ca să venim în sprijinul tău, pentru anul 2020 îți propunem o variantă pentru un meniu de nuntă la doar 77 de euro/invitat , ofertă valabilă pentru o nuntă de minimum 90 de persoane, organizată in zilele de sâmbătă ale viitorului sezon. Mai mult chiar, pentru același eveniment organizat duminica vei beneficia de un discount de 10%.

Oferta noastră include Candy Bar, Lemonade Bar și wedding planner. Vei beneficia de aranjamente de sală (fețe de masă, șervete – toate din brocart), aranjamente florale și suporturi de aranjamente florale (15 modele la alegere) pe fiecare masă, decor special pentru masa de prezidiu, numere de masă și  meniuri pe fiecare masă, căsuță de dar și opis.

Îți asigurăm hostess la intrarea în locație pentru direcționarea invitaților și o cameră a mirilor unde îți vei putea schimba hainele sau te vei putea relaxa. Nu i-am uitat nici pe fumători, cărora le-am rezervat un spațiu exterior acoperit, cu mese de cocktail. Nu în ultimul rând, oferta include un pachet Welcome, cu șampanie și pișcoturi servite la primirea oaspeților, șampanie pentru tortul miresei, un meniu rafinat și băuturi răcoritoare, cafea și băuturi alcoolice în sistem open-bar, cu consum nelimitat.

Mai multe informații despre pachetul pentru nuntă poți găsi pe site-ul nostru, iar specialiștii noștri sunt gata să îți ofere și alte amănunte prețioase sau te pot ajuta cu o programare!

Recommended Posts